workshops

Beginner Yoga Workshop

Ben je nieuwsgierig naar yoga maar wil je niet zonder ervaring naar een yogales? Doe mee met deze workshop om de basis beginselen te leren zodat je veilig en zelfverzekerd aan jouw yogalessen kunt beginnen. We focussen in deze workshop op het gebruiken van ademhaling bij de houdingen, alignment ( hoe past de houding bij jouw lichaam) en heel veel modificaties (op die manier weet je exact welke hulpmiddelen je waar en wanneer kunt gebruiken). Na deze workshop voel je je helemaal thuis op de yogamat!

 

Kosten: € 20,- inclusief thee, gebruik van matjes en overige materialen en je krijgt een mooie handleiding mee naar huis

Nek, schouder en bovenrug

Beweeg je nek en schouders weer soepel en vrij met deze workshop!

 

Nek en schouder en rug klachten ontstaan vaak door overbelasting (computerwerk) of het aannemen van een verkeerde of ongewone houding. Velen van ons werken dagelijks achter een pc en zitten daarbij vaak meerdere uren achter elkaar.

Ook de stress respons (hoe ga je met stress om?) speelt een erg belangrijke rol bij het ontstaan van deze klachten.

 

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met houdingen om de nek en schouders los te maken, om ruimte te maken in de borst en de schouder. Verder besteden we aandacht aan ademhalingstechnieken welke inzetbaar zijn op momenten dat je je gestrest voelt. Je leert een aantal eenvoudige oefeningen die je gedurende je (werk) dag kort kunt herhalen om zo klachten te voorkomen.

 

Duur: 2,5 uur

Data: Volgt spoedig

Locatie: Volgt spoedig

Kosten: € 25,- per persoon incl. thee en chocola

Aanmelden kan via info@gaja-yoga.com 

 

Je ontvangt dan een bevestigingsmail met verdere informatie.

 

 

back to nature

Ieder van ons weet hoe verkwikkend het is om buiten te wandelen op een zonnige dag en hoe ons duffe gevoel en vermoeidheid verdwijnt als we met onze voeten op de aarde staan en onze blik op de horizon richten.

 

Gedurende deze buiten yogales (75 min) inspireren we onze yoga houdingen op de natuur om ons heen. De connectie tussen yoga en de natuur is eeuwenoud. Denk bijvoorbeeld aan Tadasana (Berghouding) of Vrksasana (Boomhouding).

Aansluitend aan de les is er een geleide meditatie van 30 minuten. Als afsluiting is er thee en chocola.

 

Omdat deze les buiten plaatsvindt en je tijdens savasana en de meditatie  langere tijd stil ligt/zit, is het verstandig om een extra vest/jasje mee te nemen. Dekens zijn aanwezig.

 

Duur: 1 uur 45 minuten

Data: Volgt spoedig

Locatie: Landgoed de Vosbergen, Eelde

Kosten: €15,- per persoon incl thee en chocola

Aanmelden kan via info@gaja-yoga.com 

 

Je ontvangt dan een bevestigingsmail met verdere informatie.

Stoel yoga

Yoga op de stoel bestaat zoals alle vormen van yoga uit bewegingsoefeningen (asana’s), ademoefeningen en meditatie of ontspanningsoefeningen. De stoel wordt hierbij op diverse manieren als hulpmiddel gebruikt om de oefeningen uit te voeren. Niet alle oefeningen worden dus zittend uitgevoerd.

 

Tijdens de workshop passen we de oefeningen aan wanneer nodig door de houding te vertragen en te vereenvoudigen, zodat iedereen mee kan doen. Comfort is hier het sleutelwoord.

Stoelyoga is onder andere geschikt voor mensen die niet lang kunnen staan of liggen, een chronische aandoening hebben of herstellende zijn van ziekte maar toch graag van de positieve effecten van yoga willen genieten. 

 

Duur: 1,5 uur

Data: Volgt spoedig

Locatie: Volgt spoedig

Kosten: € 12,50 per persoon incl thee en chocola

Aanmelden kan via info@gaja-yoga.com 

 

Je ontvangt dan een bevestigingsmail met verdere informatie.

 


Let op! Alle workshops zijn ook beschikbaar voor bedrijven, team-uitjes en andere groepen. Voor meer informatie neem contact met ons op via: info@gaja-yoga.com